Как да се сдобиеш с нови столове без да си купуваш такива

Ако имате стари столове, които някога са били хубави, но времето (а и вие) е било жестоко към тях, не бързайте да ги изхвърляте.
Бюджетът ни не винаги позволява да отидем и да си купим онези най-модерни столове в магазина, на които сме хвърлили око отдавна. Но това не означава, че нашите столове вкъщи са грозни или демоде, просто имат нужда от малко любов и грижа от наша страна.

Моите кухненски столове бяха в, меко казано, плачевно състояние. Тапицерията беше цялата в петна от толкова много неща, че вече не и се разпознаваше оригиналният цвят. Хората, които ни идваха на гости, правеха физиономия преди да седнат на тях. Един ден си казах, че не може така и трябва да направя нещо, за да подобря положението.

Тъй като не можех да си позволя онези столове в магазина, трябваше да измисля бюджетно решение.

В този момент видях на сайта на ИКЕА, че са пуснали намаление на различни артикули с Family карта. Един от тези артикули беше един много симпатичен плат:

Този плат изглежда леко фънки и в същото време беше на абсолютно достъпната цена от 9,99лв. Мисля, че е предвиден да бъде използван за перденца, но в моя случай щеше да ми свърши чудесна работа за претапициране на моите грозни столове.

Вкъщи ми трябваше само винтоверт, ножица и такер, за да мога да изпълня желанието си.

Крайният резултат е:

Определено, за да се подобри още повече видът им, може да бъдат изшкурени и лакирани наново или тотално пребоядисани. Но това по-нататък…

236 Comments