5 тенденции в интериорния дизайн, които ще владеят 2018 година

Силните тонове като тези на скъпоценните камъни

Наситените и тежки цветове са един добър начин да се създаде дълбочина и изисканост на помещението. Но, разбира се, не всеки е готов да поеме този риск, като боядиса стени от дома си в крещящи цветове. Затова можете да ги внесете, без да бият толкова на очи, като използвате по-малки мебели или декорации в тези цветове.

Висящите цветя

Свободно падащите форми на висящите цветя запълват неочаквано пространството и придават дълбочина на помещението.

 

Велур

Първата асоциация на много хора с велурът е претруфени Викториански къщи. Но разнообразието на велур през 2018-та му дава възможност да бъде включен и в модерните интериори, независимо дали ще се използва като акцент, или ще се съчетае с по-модерните форми на някоя мебел. Дори едни завеси биха били добър начин да интегрирате велур в дома си.

 

Мебели като скулптури

Тази година са все по-актуални многофункционалните мебели, които хем имат приложение, хем и спокойно могат да се впишат в категория “произведение на изкуството”.

Таван и под с шарка

Вкарването на различни шарки вече не е запазена марка само на пода. Спокойно може да се създаде и различен релеф, десен или дори материал на част или на целия таван. Така можем да разделим визуално части от помещението, ако имаме такава цел, или пък да създадем изкуствен преход. Или пък просто за разкош.

 

 

376 Comments