5 вдъхновения от улицата: Барселона

Вдъхновение има навсякъде и във всичко, стига да гледаш внимателно.

Ще ти покажем някои вдъхновения, които съзряхме по улиците на Барселона, и идеи как може да се интегрират в интериорния дизайн.

Вдъхновение №1:

Кривият тунел в парка “Гюел” е същинско доказателство, че правите линии често се надценяват. Хубаво е понякога да избягаш от очакваното и да кривнеш леко.

Приложение:

Ако не си толкова смел човек, който да си изкриви стените на новия апартамент, кривите линии могат да се вкарат и просто в някои детайли. Например декорация по стената, шарка на плочките или по възглавнички и т.н.

 

Вдъхновение №2:

Заради медузите в аквариума в Барселона се сетихме за прозрачните столове. Също като медузите – те хем са там, хем ги няма. Светлината преминава през тях и създава усещането за повече пространство, отколкото в действителност има. Чудесна идея за малки пространства.

Приложение:

 

Вдъхновение №3:

Шестоъгълните плочки, които видяхме в къщата музей на Гауди, в момента са страшно актуални и се срещат във всякакви шарки и големини.

Приложение:

Могат да се използват както в бани, така и навсякъде из дома. Но комбинацията, която най-много харесваме, е плавното преминаване от ламинат/ паркет към тези чудесни плочки.

Вдъхновение №4:

Навсякъде в Барселона могат да се намерят различни скулптури, които предизвикат всякакви емоции. Най-впечатляващи за нас бяха тези от метал и по-конкретно лъснатият до блясък.

Приложение:

Не е нужно да си изтипосаш огромна метална балерина по средата на хола, за да пренесеш това усещане в дома си. Съвсем спокойно може тази роля да играят акцентни мебели, просто детайли по етажерките или излъскани до блясък смесители.

Вдъхновение №5:

Щом испанците са толкова смели, че да си закачат прибори на фасадата на сградата, значи ние можем да сме толкова смели, че да закачим каквото си искаме по стените ни вътре. Все още чакаме подходящия дом, в който да закачим нещо смело 🙂

154 Comments