Нашите 5 причини да изберем изкуствените растения

Сигурни сме, че много хора правят физиономия на неодобрение като дори чуят словосъчетанието “изкуствени цветя”. Това е нормално, когато зад това словосъчетание стои представата за онези разпокъсани прашасали карамфили, които баба ви е имала в една мраморна ваза поставена до прозореца. Да, за жалост това е масовият спомен на повечето българи, но баба ви е нямала и изборът, който имаме в момента.

В днешно време пазарът на изкуствени растения се разраства главоломно, а самите растения изглеждат до такава степен като истински, че трябва да ги пипнеш, за да разбереш, че не са. Да не говорим, че вкъщи имам едно алое в саксия, което гледам от 2 месеца и все още не мога да кажа дали е истинско или изкуствено. Поливам го, пък ще видим…

Ето нашите 5 причини да изберете изкуствената растителност пред живата:

1. Поливането

Ако сте като мен, значи сте убили толкова много растения от пресушаване или от удавяне, че ви е срам да си признаете. Според мен е толкова необходимо всички магазини и разпространители на растителност да конкретизират израза “умерена влажност”, защото очевидно не означава едно и също. При изкуствените цветя този проблем не съществува. Мога да си ги сложа, ако искам и във ваната…

2. Саксийките…

Можете да поставите изкуствените цветя, в каквото искате, без да се притеснявате дали мястото е малко или прекалено голямо, дали има възможност за оттичане или не и т.н.

3. Никаква поддръжка

Добре, де, почти никаква. Налага се да минавате да забърсвате малко прах, ама то така или иначе е хубаво да се забърсва прахта от всички мебели от време на време… (или поне така съм чувала)

4. Без алергии

Имам алергия, която ме кара напролет, когато всичко цъфти, да рева и кихам постоянно. Стигало се и до там да не мога да дишам. Миризмата, която произвеждат цъфтящите растения, е несъвместима с моя организъм. (И да знаете – орхидеите миришат) В тази ситуация изкуствените цветя са едно перфектно решение. Ще кажете “Ами алергиите към прах?”. Ами, ако си чистите къщата от прах, няма да има проблем, ако не я чистите – е очевидно вие нямате проблем с праха.

5. Идеални са за заети хора

Не всеки може да отделя необходимото време, за да гледа растения вкъщи, това означава ли, че не може да си позволи красотата.

И в крайна сметка това, че намираме много позитиви на изкуствената растително, ние не отричаме живата такава. Едното не изключва другото и двата вида могат да съществуват заедно. Като например, страшно много харесвате цветовете на различни видове цветя, но не можете да отгледате нищо повече от кактус. Ами вземе си изкуствените варианти и един кактус, та да имате какво да си поливате.

377 Comments